Sajtóközlemények: táplálkozás

A Semmelweis Egyetem kutatása szerint a mogyorófélék fogyasztása nem növeli, hanem akár enyhén csökkentheti a divertikulitisz kockázatát. Több mint 800 ezer ember adatait elemezve cáfolták meg a régi tévhitet, miszerint a betegségben szenvedőknek kerülniük kellene a magvakat. A vizsgálat összefoglalja a rendelkezésre álló bizonyítékokat, segítve a betegek tájékoztatását.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem új ismeretterjesztő sorozatot indít „MA TE mit eszel?” címmel, hogy tudományos alapokon segítse a fogyasztókat az egészségtudatos táplálkozásban. A 12 részes sorozatban tévhiteket cáfolnak, kutatási eredményeket mutatnak be, és gyakorlati tanácsokat adnak.

Az állandó éhségérzet nem pusztán kellemetlenség, hanem a szervezet kétségbeesett vészjelzése – állítja Rácz András funkcionális laborelemző, aki újabb szakmai anyagában olyan összefüggéseket tár fel a falási rohamok, farkaséhség és a mikrotápanyaghiány között, amelyek alapjaiban változtathatják meg a fogyással és táplálkozással kapcsolatos szemléletet.

Miközben mi élvezzük az ünnepi falatokat, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezek közül sok akár ártalmas is lehet kutyáinkra és macskáinkra. Ha azt szeretnénk, hogy az ünnep ne csak nekünk, hanem kedvenceinknek is nyugodt, biztonságos és vidám legyen, érdemes előre gondolkodni, és néhány fontos szabályt szem előtt tartani. Ebben segít a Mars szakértője, aki hasznos tanácsokat ad a felelős húsvéti ünnepléshez.

A reggeli kiemelt szerepet játszik abban, hogy testünk és elménk is a legjobb formáját hozza. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Danone Magyarország közös kezdeményezése, az Emésztési Jóllét program szakértői gyűjtötték össze, hogy mi mindenre érdemes figyelnünk a reggelizés kapcsán.