Helló Sajtó! Üzleti Sajtószolgálat | Mi ez?
Kérdésed van? +36 70/942-8269 | Ügyfélportál »

Mi az az üzleti sajtószolgálat?

Mi, a Helló Sajtó! Üzleti Sajtószolgálat munkatársai a cégek és intézmények sajtóközleményeinek publikálásával, terjesztésével és a közlemények eredményességének mérésével foglalkozunk. Sajtószolgálatunk OTS (original text service) szolgáltatásként működik, a sajtóközleményeket változtatás nélkül továbbítjuk a szerkesztőségek felé.

Hogyan történik az üzleti sajtóközlemények terjesztése?

Ellenőrzés

Miután egy cég, intézmény beküldi üzleti sajtóközleményét, munkatársaink átnézik és ellenőrzik, hogy megfelel-e szerkesztési irányelveinknek. Ez hétköznapokon 8:00 és 18:00 óra között rendszerint 3 órán belül megtörténik. Munkaszüneti napokon és hétvégén pedig maximum 6 órán belül.

Publikálás

Publikálás a sajtóközlemény portálon.

Ha mindent rendben találunk, akkor a közleményt azonnal megjelentetjük sajtóközlemény portálunkon, a hellosajto.hu portálon:

  • besoroljuk a megfelelő kategóriákba és ellátjuk a szükséges címkékkel,
  • elérhetővé tesszük a keresőmotorok számára,
  • letölthető válik .docx és .pdf formátumban, a képek pedig eredeti méretükben,
  • beküldjük a Google News és a Hírstart hírei közé,
  • megoszthatóvá tesszük a fő közösségi oldalakon, illetve e-mailben,
  • mérjük a sajtóközlemény eredményességét a Helló Sajtó! portálon, azaz számoljuk a megtekintéseket, fájlletöltéseket és megosztásokat.

A közlemény késleltetett publikálására is van lehetőség, amennyiben ügyfelünk a beküldés során megadja, mely napon és mely órában szeretné megjelentetni a sajtóközleményt.

Terjesztés hírlevélben

Hírlevélben értesítjük az újságírókat, tartalomgyártókat.

Napi és heti hírlevelünkben megküldjük a sajtóközleményt az összes olyan hazai online sajtóterméknek, illetve hírlevél feliratkozónknak, akiknek az érdeklődésére számot tarthat.

Napi hírlevelünket minden nap 10:00 órakor, heti hírlevelünket pedig hétfőnként 10:00 órakor küldjük.

Ha ügyfelünk a sajtóközleményt a beküldés során sürgősnek jelölte meg, akkor arról a publikálás után soron kívüli hírlevélben tájékoztatjuk az újságírókat.

Posztolás közösségi oldalainkra

A sajtóközleményt posztoljuk a Helló Sajtó! Facebook, LinkedIn és X (Twitter) oldalaira, ahol követőink azonnal értesülhetnek róla és ahol újabb megosztásokat kaphat.

Hogyan történik az eredményesség mérése?

A sajtóközlemény portálon történő publikálással egyidőben a közleményre elindítunk egy 14 napos online sajtófigyelést. Ennek során az összes magyar hírportált és online magazint, valamint a jelentősebb blogokat monitorozva figyeljük, mely felületeken jelent meg a sajtóközleményből hír, beszámoló, tájékoztató.

Hogyan záródik le a terjesztés folyamata?

A hozzánk beérkező üzleti sajtóközleményeket 14 napig monitorozzuk mind a Helló Sajtó! portálon, mind az online, országos sajtófigyelés során. A 14 nap elteltével az adatgyűjtést lezárjuk és a statisztikai adatokról tájékoztatjuk megrendelőnket e-mailben, illetve ügyfélportálunkon is.

Funkciók

Nézzük most részletesen, milyen funkciókat biztosít szolgáltatásunk.