A gombaszezon kezdete óta drasztikusan megnövekedtek a gombamérgezések esetei az országban. A szakértők figyelmeztetnek a megfelelő gombaismeret és az ellenőrzés fontosságára, hiszen a nem ehető fajták és a helytelen étkezési szokások komoly egészségügyi kockázatot jelentenek.
Sajtóközlemények: élelmiszerbiztonság
A Szupermenta program legújabb terméktesztje során 35 különböző energiaitalt elemeztek, átfogó vizsgálatokkal ellenőrizve a koffein, cukor és vitamin tartalom megfelelőségét. A teszt eredményei figyelembe veszik a biztonságos fogyasztást és a jelölési hibákat is.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal új online diákvetélkedőt indít a KonyhaKontroll keretében, amely célja az élelmiszerbiztonság és fenntarthatóság ismeretének népszerűsítése a fiatalok körében. Az érdeklődő diákok értékes nyereményekért versenyezhetnek.
A 2023-as évről készült összefoglaló rávilágít az Európai Unió Riasztási és Együttműködési Hálózatának (ACN) működésére, amelynek során több mint 8700 bejelentést regisztráltak, kiemelve az élelmiszerbiztonsági aggályokat és a leggyakoribb problémás termékeket.