A Széchenyi István Egyetem és az indiai Integral Egyetem közös kettős képzést indított, amely lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy mindkét intézmény diplomáját megszerezzék. Az egyetem emellett indiai ételekkel bővíti éttermének kínálatát, hogy a diákok hazai ízeket is élvezhessenek.
Sajtóközlemények: gasztronómia
A gasztronómiai megmérettetésre 2025. április 30-ig lehet jelentkezni, ezúttal már három kategóriában. Az idei verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés. A menüsorok nettó nyersanyagköltsége nevezési kategóriánként változó, 850 és 1250 forint között lehet.
Málta szigete adott otthont a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-es regionális döntőjének, amelynek magyar résztvevője egy korántsem hagyományos fogással mutatta be hazánk gasztronómiai sokszínűségét.
Egy friss, országos kutatás szerint a legkedveltebb ünnepi főételek listáját a töltött káposzta, a desszertekét a bejgli vezeti. Sokan azért sütnek-főznek otthon, mert olcsóbb, mint készen megvásárolni a fogásokat, de a megkérdezettek kétharmada szerint így is többe kerül majd a lakoma, mint tavaly.
Sokan nem is sejtik, mennyi mindent lehet elkészíteni egy professzionális turmixgéppel – a levesektől és teljes értékű főételektől kezdve egészen a fagylaltokig vagy desszertkrémekig. A fesztelen otthoni főzés szakértőjeként a Tefal összeállított egy háromfogásos menüt, amelyet a turmixgép nagy sebességének és gőzfőző funkciójának köszönhetően könnyedén el lehet készíteni.