Sajtóközlemények: élelmiszeripar

A Watson-Marlow Fluid Technology Solutions bemutatja a Bredel CIP szivattyút, amelyet kifejezetten higiénikus, energiahatékony és könnyen tisztítható folyamatokhoz fejlesztettek. Az új szivattyú minimalizálja a gyártási leállásokat és csökkenti a költségeket az élelmiszer-, ital-, gyógyszer- és kozmetikai iparban.

A győri Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerként vett részt az idei Kenyérlelke Fesztiválon, amely a kenyér hagyományait és az élelmiszeripari innovációkat ünnepli. A Szentendrei Skanzenben megrendezett esemény a közösség és az összetartozás szimbólumaként emeli ki a kenyeret, miközben a fenntartható élelmiszer-gazdaság jövőjét is formálja.

A Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke egy növényi alapú, gluténmentes kekszet fejlesztett ki, amely több rostot és fehérjét tartalmaz a hagyományos termékeknél. Az innováció nemcsak a kiegyensúlyozatlan tápanyagtartalom problémájára ad választ, hanem az egészségvédő, környezetbarát élelmiszerek iránti növekvő keresletre is.

Az egy évvel ezelőttihez képest érezhetően kedvezőbb kilátásokkal kezdte meg az idei évet a magyar agrárium, elsősorban annak köszönhetően, hogy elindult a Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervének keretében összesen mintegy 3000 milliárd forintból megvalósuló beruházások konkrét végrehajtását előkészítő munka – derül ki az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának negyedévente közzétett ágazati elemzéséből.

Tovább javult a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek kedvező helyzetértékelése 2024 második három hónapjában. A lendületesebb javulást a fogyasztás vártnál némileg lassabb bővülése, és az ország egyes pontjain tapasztalható kedvezőtlen időjárási körülmények fékezik valamelyest.