Sajtóközlemények: mesterséges intelligencia

Az ELTE doktoranduszai új módszerükkel megnyerték a Nightingale Open Science egészségügyi adatelemző versenyt, amelyen saját fejlesztésű algoritmusokkal kellett elemezni egy több mint 75.000 mikroszkópos képet tartalmazó, Ázsiában gyűjtött légúti mintákból álló adathalmazt, és megállapítani, hogy van-e bennük bacilus vagy sem.

A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre.

A Deloitte-tal való együttműködés keretein belül a Larusmiani nemrégiben indította el első hibrid üzletét. Ez a „jövő boltja” a forradalmi technológiákat és az innovatív ötleteket ötvözi, hogy személyre szabott és egyedi élményt nyújtson a vásárlóknak.

A megújuló energiaforrások termelésének fő kihívása az előrejelzés pontosságában rejlik. Magyar szakemberek egy olyan, mesterséges intelligencián alapuló szoftvert fejlesztettek, amely egyedülálló módon képes a mikroklíma figyelésére és elemzésére, ezáltal erőmű szinten állít elő termelési prognózist, így javítva az előrejelzések pontosságán.