A Valentin-napi ünneplések során keletkező hulladék mennyisége drasztikusan növekszik, a legtöbb egyszer használatos csomagolóanyagokból és rövid élettartamú ajándékokból származik. A Felelős Gasztrohős Alapítvány fenntartható alternatívákat javasol a környezeti terhek csökkentésére.
Sajtóközlemények: hulladékcsökkentés
Naponta több mint ötven zsák, vagyis csaknem hatvan kiló veszélyes hulladék keletkezik a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Oktatási Centrumában, ahol több, mint hatszáz beteget látnak el naponta. Egy speciális munkacsoport azt vizsgálja, hogyan lenne csökkenthető a környezeti ártalom.
A Nébih Maradék nélkül programja is csatlakozik az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melynek középpontjában az élelmiszerpazarlás áll. A hivatal szakértői webináriummal, rendhagyó tanórákkal és játékkal egybekötött közösségi médiakampánnyal készülnek a tematikus hétre, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás környezeti, gazdasági és társadalmi hatásaira, valamint a megelőzés fontosságára.
Az őszi szünet ideális alkalom az élelmiszerpazarlás megelőzésére. A tudatos tervezéssel és a Nébih tanácsaival nemcsak pénzt spórolhatunk, hanem csökkenthetjük a felesleges hulladékot is. Tudd meg, hogyan érheted el a legjobb eredményeket ezalatt az időszak alatt.