Többszáz tételt vettek górcső alá az egyes termékkategóriákból a szakemberek, és csupán kisebb hiányosságokat tapasztaltak.
Sajtóközlemények: élelmiszerlánc-ellenőrzés
Hagyományteremtő szándékkal idén először őszi szezonális ellenőrzéssorozatot rendelt el dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.
A közel két hónapig tartó ellenőrzés-sorozat első két hetében zajlottak a strandbüfé-ellenőrzések, melyek során országosan 241 létesítményt vizsgáltak meg a szakemberek.
A kontroll fókuszában az éttermek higiéniás állapotának vizsgálata mellett, az alapanyagok nyomonkövethetőségének, megfelelőségének, továbbá kezelésének ellenőrzése is helyet kapott.
Június 16-tól kezdetét veszi az országos szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A korábbiaknál koncentráltabb figyelem irányul majd egy-egy jelentős szakterületre, népszerű termékkörre.
Vegyes eredményekkel zárult a 2023-as tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: a tavalyi évvel összehasonlítva a higiéniai hiányosságok száma csökkent, ugyanakkor több terméket kellett kivonni a forgalomból.