Az Emirates Business osztályán 18 új ételt kínálnak, amelyeket a Moët & Chandon Michelin-csillagos séfje, Jean-Michel Bardet és az Emirates kulináris szakértője, Doxis Bekris közösen alkotott meg. A menüsor a magaslati tálalás kihívásait is figyelembe véve fine dining élményt nyújt, a pezsgőkkel tökéletesen párosítva.
Sajtóközlemények: gasztronómia
Új fejezet nyílik a hazai gasztronómiában: elstartolt a Kávássy Street Food Road Show, amely az ország legizgalmasabb street food élményeit viszi városról városra. A látványos gasztro-karaván minden állomáson különleges ízekkel, látványos versenyekkel, és az ország legjobb evőivel várja a közönséget –belépődíj nélkül!
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői 2025. május 23-ig még jelentkezhetnek a X. Közétkeztetési Szakácsversenyre. Fontos azonban, hogy a nevezési szándékot legkésőbb május 9-ig jelezni szükséges a KÖZSZÖV-nél!
Az Emirates idén is méltó módon ünnepli a húsvétot április 18. és 21. között: a világszerte közlekedő járatokon és a nemzetközi lounge-okban a hagyományos ünnepi ízek kerülnek terítékre. A fedélzeti menüsorokban és a várótermek ételkínálatában egyaránt a tavasz frissessége, a kulináris örökség és a luxus jegyei találkoznak, minden osztályon, minden utas számára.
Az Amerikai Egyesült Államok gasztronómiai ízlésétől elvitathatatlan, hogy nem félnek játszani az összeférhetetlennek tűnő ízekkel. Április elsejétől a hazai McDonald’s éttermekben is megkóstolhatnak a vendégek egy szokatlan, mégis sokak által kedvelt ízkombinációt.
A Széchenyi István Egyetem és az indiai Integral Egyetem közös kettős képzést indított, amely lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy mindkét intézmény diplomáját megszerezzék. Az egyetem emellett indiai ételekkel bővíti éttermének kínálatát, hogy a diákok hazai ízeket is élvezhessenek.
A gasztronómiai megmérettetésre 2025. április 30-ig lehet jelentkezni, ezúttal már három kategóriában. Az idei verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés. A menüsorok nettó nyersanyagköltsége nevezési kategóriánként változó, 850 és 1250 forint között lehet.
Málta szigete adott otthont a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-es regionális döntőjének, amelynek magyar résztvevője egy korántsem hagyományos fogással mutatta be hazánk gasztronómiai sokszínűségét.
Egy friss, országos kutatás szerint a legkedveltebb ünnepi főételek listáját a töltött káposzta, a desszertekét a bejgli vezeti. Sokan azért sütnek-főznek otthon, mert olcsóbb, mint készen megvásárolni a fogásokat, de a megkérdezettek kétharmada szerint így is többe kerül majd a lakoma, mint tavaly.
Sokan nem is sejtik, mennyi mindent lehet elkészíteni egy professzionális turmixgéppel – a levesektől és teljes értékű főételektől kezdve egészen a fagylaltokig vagy desszertkrémekig. A fesztelen otthoni főzés szakértőjeként a Tefal összeállított egy háromfogásos menüt, amelyet a turmixgép nagy sebességének és gőzfőző funkciójának köszönhetően könnyedén el lehet készíteni.