Sajtóközlemények: húsvét

A „Tavasz – természet és lélek újjáéledése” elnevezésű rendezvényen több mint 60 fiatal vett részt Magyarországon kívül 26 országból, akik a magyar hagyományok mellett többek között az évszakhoz köthető kolumbiai, vietnámi, pakisztáni és indiai szokásokat ismerhették meg.

Miközben mi élvezzük az ünnepi falatokat, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezek közül sok akár ártalmas is lehet kutyáinkra és macskáinkra. Ha azt szeretnénk, hogy az ünnep ne csak nekünk, hanem kedvenceinknek is nyugodt, biztonságos és vidám legyen, érdemes előre gondolkodni, és néhány fontos szabályt szem előtt tartani. Ebben segít a Mars szakértője, aki hasznos tanácsokat ad a felelős húsvéti ünnepléshez.

Az Emirates idén is méltó módon ünnepli a húsvétot április 18. és 21. között: a világszerte közlekedő járatokon és a nemzetközi lounge-okban a hagyományos ünnepi ízek kerülnek terítékre. A fedélzeti menüsorokban és a várótermek ételkínálatában egyaránt a tavasz frissessége, a kulináris örökség és a luxus jegyei találkoznak, minden osztályon, minden utas számára.

A húsvéti ünnep közeledtével egyre többen keresik a boltok polcain a különböző pácolt sonkákat és termékeket. Dr. Friedrich László, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet igazgatója segít eligazodni a különböző pácolási eljárások között és néhány vásárlási jótanáccsal is ellátja a fogyasztókat.

Lehet egy illat intelligens? A Telekom a mesterséges intelligencia és egy ismert parfümőr, Kiss Virág segítségével húsvéti locsolókölnit alkotott. A telekommunikációs vállalat az idei ünnep alkalmával bizonyítja, a digitális tünemények az élet egyre több területén segíthetnek; az AI akár már az érzékszerveinkre is képes hatni.